Hőszivattyú javítás és szervizelés

SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA

A fárasztó napi munka és a sokszor stresszes utazás után a téli hidegekben jó hazaérkezni a kellemes hőfokú otthonunkba. Hazaérkezésünk örömét elronthatja, ha a fűtőrendszer meghibásodása miatt hideg lakásba lépünk be. A fűtés megszűnésének egyik gyakori oka a fűtési csöveken keletkezett szivárgások miatti nyomásesés.
A javítás anyagi vonzatán kívül a fűtés – esetleg többnapos – kimaradására gondolva újabb kellemetlenséggel szembesülünk. A falfelületen kívüli
szivárgásnál a meghibásodás hamar észlelhető, szakszerű javítása is gyors és egyszerű feladat a már megszokott gyorskötőkkel, illetve egyéb javító technológiákkal. Az viszont komoly kihívás, ha a padló- vagy egyéb felületfűtésünk szem elől elrejtett csöveiben keletkezik a folyadékveszteség. A nagy piszokkal, szeméttel járó bontási és építési munkák csak fokozzák bennünk az elégedetlenség érzését. A szivárgás helyét néha csak hosszas keresgélés, esetleg fölösleges feltárások után találjuk meg, ami tovább növeli a port, a fűtéskimaradást, a költségeket, és ezzel együtt a tulajdonos negatív érzéseit.
Javítás:
A szilikátalapú javító, tisztító és karbantartó folyadékok ezekre az esetekre nyújtanak gyors, szakszerű és tökéletes megoldást, kiküszöbölve nemcsak a hosszas keresgélést és a bontási munkálatokat, hanem a fűtetlen lakótér miatti fagyoskodást és a pótfűtés miatti extra kiadásokat is.
A javító folyadékok különböző nagyságú tömörtelenségek elhárítására alkalmasak. A meghibásodás és az ebből fakadó napi folyadékveszteség mértékét
alapul véve képesek a hibát véglegesen elhárítani a felhasználási leírásban rögzítettek betartása mellett. Függetlenül attól, hogy a meghibásodás egy szabadon lévő rézcső pontkorróziója, avagy egy felületfűtés burkolat alatti műanyagvezetékének tömítetlen forrasztásánál vagy egy elfáradt préselt idomnál keletkezik, a tömítő folyadék a szivárgás helyén a levegőben található CO2-vel elegyedve gyorsan kikristályosodik, és eltömíti a lyukadást. Adagolása a fűtési rendszerbe egy kézi pumpa segítségével gyorsan és egyszerűen elvégezhető, a kannán lévő matricák minden segítséget megadnak a pontos keverési arány, valamint a felhasználandó mennyiség kiszámításához és adagolásához. A termékek megfelel a környezetvédelmi szabványoknak, előírásoknak, és nem jelentenek veszélyt az élővilágra. Ezen termékek mindegyike alkalmazható bármely tüzelőanyaggal táplált rendszerhez. A tömítő folyadék összetevőinek alapanyaga határozza meg alkalmasságukat a különböző méretű csőhibák javítására. Felhasználhatók a következő anyagú fűtési rendszerekhez: rozsdamentes acél, acél, öntöttvas, réz, alumínium, műanyag, többrétegű csövek.
Tisztítás:
A rendszerbe rendszerint az üzembe helyezés és szerelés közben kerülhetnek különböző szennyező anyagok:
a fűtési rendszer kezeletlen vízzel való feltöltése során változó keménységet okozó sók, lemezradiátorok vagy a beépített csövek esetében a gyártási folyamat során bekerülő és bennmaradó zsiradék és olaj, rézcsöveket és/vagy – elemeket tartalmazó rendszer forrasztásánál alkalmazott folyatószer, fűtőkör elemeiről leváló fémoxidok, elsősorban vasoxid szennyeződések, például radiátorokról, puffer-indirekt tárolókról, hidrováltókról és egyéb szerelvényekről. Az alacsony hőfokon üzemelő felületfűtő rendszerekben biológiai szennyeződés, lerakódás képződhet, ami a működés hatékonyságát gyengítheti, illetve feleslegesen terheli a keringtető szivattyúkat. Természetesen a fűtőközeg tisztasága nagyon fontos a rendszerek gazdaságos üzemeltetése szempontjából is.
Karbantartás:
A fűtési rendszer fel- és utántöltése rendszerint normál hálózati vízzel történik, bár egyes esetekben a vízminőség alkalmatlan a fűtési rendszer
üzemeltetésére, mivel a fűtőközeg pH-értéke nem lépheti túl a 9-es értékét, ami az erős alkalizáló összetevőkkel rendelkező közeg alumíniumkorrózióját okozhatja. A fűtővíz előkészítésére és fagyvédelem céljából sem javasolt ismeretlen adalékok használata, mert a készüléken belül iszapszerű lerakódások és ennek következtében zajok keletkezhetnek. 20 nk° vízkeménység felett a fűtővíz lágyítása szükséges. Mivel minden rendszer érzékeny a benne keringő folyadék tisztaságára és kémhatására, a megfelelő mennyiségű és minőségű adalékkal passzivált fűtőközeg garantálja a rendszer elemeinek hosszú élettartamát, és lényegesen csökkenti a meghibásodások lehetőségét. A karbantartó folyadék használatával kielégíthetjük a legkorszerűbb kazánok által támasztott, legszigorúbb követelményeket.

A hőszivattyú karbantartása az alábbiakat tartalmazza:

KÜLTÉRI EGYSÉG BELTÉRI EGYSÉG
Kültéri egység hőcserélő felületének vegyszeres tisztítása és vízzel történő mosása, Beltéri egység karbantartása során az alábbiak kerülnek ellenőrzésre: fűtővíz oldali szűrő megbontásos ellenőrzése (szakaszoló gömbcsap megléte feltétel) és szükség szerinti tisztítása.
kültéri egység hűtőköri csatlakozásainak vizuális ellenőrzése, csatlakozók hollanderek szükség szerinti utánhúzása, Beltéri egység hűtőköri csatlakozásainak vizuális ellenőrzése, forrasztott kötések vizuális ellenőrzése vagy csatlakozók, hollanderek szükség szerinti után húzása,
hűtőköri csővezeték hőszigetelésének állapotellenőrzése, hűtőköri csővezeték illetve hőcserélő hőszigetelésének állapot ellenőrzése,
beépített csepptálca esetén gép alatti összefolyó funkció ellenőrzés, fagyvédelmi áramlásérzékelő funkciópróbája – hőmérséklet és áramlás tiltások kontrollált ellenőrzése;
szükség szerinti tisztítása, csepptálcába épített fűtőszál elektromos csatlakozóinak utánhúzása üzempróbával. szükség szerinti áramlásérzékelő fűtővízbe nyúló érzékelőjének megbontással járó tisztítása.
Hőszivattyú elektromos betáp berendezésen belüli állapot ellenőrzése, A beltérben elhelyezett hűtőköri vezérlő automatika karbantartása során kiolvasásra kerülnek az elektronikába tárolt korábbi események és hibák,
védelmi berendezések tesztelése, elektromos csatlakozások utánhúzása; teljes funkció próba során ellenőrzésre kerülnek a főbb hűtéstechnikai paraméterek, mint pl. kompresszor áramfelvétel, hűtőköri nyomások, hűtéstechnikai alapszabályzás hőmérséklet adatai, üzemóra, kapcsolások darabszáma.
kültéri és beltéri egység közötti vezérlőkábel állapotellenőrzése és elektromos csatlakozások utánhúzása. A hőszivattyú teljes üzempróbája során – épület oldali termosztát vezérlő jelek kiadásával ellenőrzésre kerülnek a fűtés, hűtés és használat meleg víz gyártás funkciók;
Kültéri egység hűtőköri elemeinek szemrevételezéssel történő ellenőrzése, olajfolyás nyomok feltárása; rezgés, mozgás miatti rögzítési pontok ellenőrzése. utóbbi során a beépített primer keringető szivattyú és váltószelep működés ellenőrzése is megtörténik. A fűtési rendszer alapvető ellenőrzése során leolvasásra kerül fűtési hálózat nyomás értéke.
Ventilátorok funkciópróbája, centrikusság és általános állapot ellenőrzés. Kültéri egység teljes üzempróbája beépített TEST funkciók lefuttatása.

A hőszivattyú karbantartása nem vonatkozik a fűtési rendszer és az ahhoz kapcsolódó elemek felülvizsgálatára mint. pl. osztó-gyűjtő, gerincvezeték, szekunder szivattyú, keverő szelep, HMV tágulási tartály ellenőrzése, helyiségenkénti fűtés vagy hűtés ellenőrzés.

A hőszivattyú karbantartása nem helyettesíti a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság által kötelezően előírt éves szivárgásvizsgálat elvégzését; azt a megfelelő műszaki tartalom és önálló díjfizetős szolgáltatás keretében – külön eljárásban végezzük.

Javítás:
A hőszivattyús fűtésrendszer irányítóján a különböző hibajelzések megjelenésekor érdemes először azonosítani a hibakódot, majd szakszervizzel elemeztetni és javíttatni a hibát. A készülékek szerelését bízza az Air Con Energy képzett szakembereire.
Szolgáltatási körzeteink:

  • Fejér megye,
  • Pest megye,
  • Veszprém megye,
  • Komárom-Esztergom megye

Hívja: +36 (22) 500-780